De Pinus Nigra Nigra wordt ook wel de Oostenrijkse Den of soms ook Zwarte Den genoemd en komt van nature voor in Oostenrijk, Midden-ItaliŽ en de Balkan. Deze den heeft een groene naaldkleur en is zeer geschikt om als windsingel dienst te doen. Hij stelt nagenoeg geen eisen aan de bodem maar groeit het best op alkalische bodem en klei. De plant kan goed tegen de wind en wordt als natuurlijk windscherm veel in kustgebieden aangeplant. Ook wordt de Oostenrijkse Den in kalkrijke duinen geplant om het zand vast te houden. Het is een groenblijvende winterharde den. Na 10 jaar is de den ongeveer 6 meter hoog. Hij kan een hoogte van 33 meter bereiken en zo'n 1000 jaar oud worden. De Pinus Nigra Nigra is een zeer belangrijke boom in de bosbouw. De boom houdt, vooral tijdens de groeiperiode, van warmte en is goed bestand tegen vorst, rookhinder, hitte en droogte.

Bekijk hieronder verschillende foto's van de Oostenrijkse Den:
Klik op de 1ste foto voor meer informatie zoals vermeld staat in wikipedia, de vrije encyclopedie.
Oostenrijkse den1, klik hier voor meer informatie Oostenrijkse den2 Oostenrijkse den3

Oostenrijkse den4 Oostenrijkse den5 Oostenrijkse den6
Oostenrijkse den12 Oostenrijkse den12 Oostenrijkse den16

Hieronder vind je de oostenrijkse den in de groeiperiode. In de periode mei en juni krijgen de dennen nieuwe toppen, ofwel nieuw "scheut" genoemd. In deze periode kunnen ze wel tussen de 20cm en 50 cm groeien. Snoeien of planten is dan niet geschikt omdat dan de sapstromen binnenin de boom volop op gang is. In deze periode is veel water nodig. In het najaar valt deze nieuwe aangroei al niet meer op en is dan geÔntegreerd als een geheel.
Oostenrijkse den met nieuwe toppen Oostenrijkse den met nieuwe toppen Oostenrijkse den met nieuwe toppen

Na 2 maanden is de nieuwe aangroei uitgegroeid met nieuwe naalden en nog iets lichter van kleur dan de oude naalden. Na enkele maanden is dit kleurverschil opgeheven en kun je de nieuwe aangroei niet meer onderscheiden.
Oostenrijkse den met nieuwe toppen na 2 maanden Oostenrijkse den met nieuwe toppen na 2 maanden Oostenrijkse den met nieuwe toppen na 2 maanden Hieronder enkele foto's van wat grotere Oostenrijkse Dennen genomen bij zonnig winter weer in Januari.
Oostenrijkse den winter1 Oostenrijkse den winter2 Oostenrijkse den winter3
Oostenrijkse den winter4 Oostenrijkse den winter5 Oostenrijkse den winter6
Oostenrijkse den winter7 Oostenrijkse den winter8 Oostenrijkse den winter9
Hieronder enkele foto's van wat grotere Oostenrijkse Dennen 350-400cm genomen februari.
Oostenrijkse den groot1 Oostenrijkse den groot2 Oostenrijkse den groot3
Hieronder enkele foto's van wat grotere Oostenrijkse genomen begin april met zonnig weer.
Oostenrijkse den groot4 Oostenrijkse den groot5 Oostenrijkse den groot6
Oostenrijkse den groot7 Oostenrijkse den groot8 Oostenrijkse den groot9

Naar de website