Welkom op de Site van de Oostenrijkse en Grove Dennen.

Deze site geeft informatie over de Oostenrijkse Den (latijnse naam: Pinus Nigra Nigra) en over de Grove Den (latijnse naam: Pinus Sylvestris). Als u overweegt om zo'n mooie boom te gaan aankopen als aanwinst voor uw tuin dan bent u hier aan het goede adres.

Als bezoeker van deze site kunt u doorklikken naar de gewenste gegevens via de navigatie balk aan uw linkerkant of via de navigatie balk bovenin. U kunt kiezen wat u als bezoeker het makkelijkste vind, beide navigatie links komen uit op dezelfde pagina's.

De Oostenrijkse Den groeit langzamer dan de Grove Den. Wilt u sneller een grotere boom dan kunt u het beste voor de Grove Den kiezen. De Oostenrijkse Den voelt zich onder andere goed thuis in de kustgebieden maar doet het op de zandgronden ook prima.

Het beste plantseizoen zijn de maanden met de "R" in de maand.

Ook zijn er mooie foto's te vinden van de dennen in hun groeiperiode. Dit is in de maanden mei en juni. Mooie nieuwe boomtoppen en nieuwe "scheuten" zijn dan goed herkenbaar. Dit is de periode dat de boom veel water nodig heeft en dat de sapstroom binnenin de boom volop op gang is.

Op het buienradar scherm rechts kunt u de 5-daagse weersverwachting vinden samen met de regenkans voor de komende 2 uur. Je weet dan globaal de maximum temperaturen en de minimum temperaturen. Tevens kunt u goed in de gaten houden bij warme dagen wanneer uw bomen naar water verlangen.

Via sommige foto's kunt u doorklikken op de 1ste foto van iedere densoort om vervolgens de gegevens te lezen zoals vermeld op wikipedia, de vrije encyclopedie.

Onderaan de fotogalerij kunt u doorklikken naar bomengids om de dennen te leren herkennen. Tevens kunt u in een andere link alles lezen over de verschillende dennensoorten (meer dan honderd!) met hun nederlandse namen en hun latijnse namen.

Gebruik onderstaande interne zoekmachine om snel te zoeken naar bepaalde woorden.
site search by freefind